Как да изберем фирма за транспортни услуги при преместване в ново жилище?

Какво ще научите в тази статия:

Преместването в ново жилище или офис е началото на нова глава в живота ви, въпреки това може да се окаже доста стресиращо. Трябва да планирате логистиката на преместването в допълнение към финализирането на покупката/наемането на новият имот.

Има множество задачи за изпълнение, като преместване на мебели и отмяна – създаване на нови комунални услуги. Наемането на екип от професионалисти може да ви спести много време и енергия, както и да предотврати потенциални щети при преместването. Въпреки това, ако никога досега не ви се е налагало или имате лош опит с намирането на надеждна фирма за транспортни услуги във Варна.

Бъдете спокойни – ние можем да помогнем! Продължете да четете за тези 6 съвета как да изберете фирма за транспортни услуги Варна, за да направите преместването си възможно най-гладко.

Как да планирате и изпълните успешно преместването в ново жилище?

1. Уверете се, че те изготвят транспортен инвентар на вещите ви

Коректните фирми за преместване, ще направят пълна инвентаризация на вашите вещи и ще изчислят приблизителното общо тегло и обем на товара. Това може да се случи след изпращане на снимки на товара ви или след оглед от страна на фирмата.

Важно е да кажете на човека, който приема поръчката, всички вещи, които планирате да местите, защото офертата, която ще получите е само за опоменатите от вас вещи. Ако в денят на преместването решите да добавите още товар, цената на услугата най-вероятно ще се промени.

Уверете се, че вашето описание на товара е възможно най-точно и представителят на фирмата ви е разбрал напълно. Така от транспортната фирма ще могат да преценят, кой е най-подходящият камион или бус.

2. Уверете се, че правят задълбочен предварителен оглед/проверка

Фирма за хамалски услуги, която извършва бърз преглед, не обръща необходимото внимание на вещите ви. Добрият хамал ще направи равносметка, кое как ще бъде подредено в буса.

Важно е да знаят какво вземате и какво е разпределението на помещението, в което ще се местят. Ще опаковате ли нещата по начин, който позволява на хамалите да поставят предметите един върху друг? Това са част от подробностите, които трябва да интересуват една добра фирма за преместване.

При изнасяне от дадено място винаги има вещи, които се изхвърлят или остават там.
Хамалите с опит искат да знаят както предметите, които вземате, така и тези, които няма, за да избегнат грешки.

3. Не предплащайте цялата сума

Транспортна фирма с добра репутация, няма да изисква пари в брой или голям депозит преди преместването.

Трябва да плащате в брой само когато вашите вещи пристигнат на новата локация. Ако платите предварително, нямате гаранция че вешите ви няма да са повредени или дали ще ги видите отново.

4. Избягвайте нерегистрирани компании

Някои фирми избягват спазването на законовите норми, като работят под различни имена или без лиценз. Обикновено е добър вариант да изберете местна хамалска компания, защото познават района добре.

Проверете дали имат регистрация в търговския регистър и дали имат подходящо застрахователно покритие. Служителите трябва винаги да отговарят на телефона с цялото име на фирмата си.

5. Проверете за мнения и отзиви

Ако не можете да получите препоръки от приятели или семейство, разгледайте за препоръки онлайн. Добро място за начало Гугъл, там може да видите локалните компании, както и да прочетете отзиви от техните клиенти.

Обадете им се и попитайте за подробности относно опита им. От колко години се занимават с тази дейност? Имали ли са опит с преместването на багаж като вашия?

6. Пазете се от добавени скрити такси

Напускате или се местите в двуетажна къща? Вашият апартамент на 11-ия етаж ли е? Ако е така, вероятно ще се сблъскате с допълнителни такси, ако има стълби или други фактори, които ограничават достъпа, споразумейте се за цена предварително.

Ако тясна улица и паркирали коли ще попречат оптиналното спиране на транспортния камион пред новата локация. Очаквайте допълнителна такса, защото хамалите ще трябва да пренасят всичко на ръце от най-близкото място, на което камиона може да паркира.

Преди да наемете фирма за пренос на багаж във Варна, попитайте ги за услугите и таксите им. Обяснете спецификите на локациите, от които ще се вземе и достави товара. Коректните транспортни фирми Варна ще ви кажат какви екстри предлагат в тези ситуации и какво ще таксуват за това.

Защо е необходимо да използвате услугите на професионална фирма за пренос на багаж?

Надяваме се изборът на най-подходящата за вас транспортна компания стана по-ясен. След като знаете тези 6 съвета, със сигурност ще намерите най-добрите хамалски фирми във вашия район.

Уверете се, че проверявате отзивите и избирате само лицензирани транспортни фирми. Най-добре е да изберете местна компания, тъй като те ще познават района и най-често предлагат по-конкурентни цени. След като им се обадите, разберете за условията им и за тяхната работна етика. Изберете фирма с прозрачни условия, която смятате, че ще уважава и ще се грижи за вещите ви.

Ако търсите надеждна местна хамалска транспортна компания в района на град Варна, свържете се с нас днес. В транспортна фирма Пикман разполагаме със знанията и опита, за да отговорим на всички ваши нужди от преместване.

Сподели тази статия

Facebook
Twitter
LinkedIn

Още полезни статии

Направи Заявка

Транспорт Варна

Бърз и ефикасен транспортн за вещите и товарите Ви на територията на град Варна и Варна - Област

Товаро-разтоварна дейност и опаковане

- Преместване на Офиси, Заведения и Домове - Пренасяне на тежки и нестандартни предмети - Професионално опаковане на вещи и товари

Изхвърляне на отпадъци

- Оторизирано извозване на:
- Строителни отпадъци
- Битови отпадъци

Дърводелски услуги монтаж и демонтаж

- Разглобяване/сглобяване на мебели
- Изработване на специални защитни опаковки за ценни товари
- Демонтаж на кухни, климатици и аспирации

ОЧАКВАМЕ ВАШИТЕ ОБАЖДАНИЯ
ЗАПАЗИ СВОЯТ ЧАС ДНЕС

© 2023 Всички права запазени

Made with by Blue Ocean

Switch language »